Διευθυντής: Καθηγητής Δρ. Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος
http://nanolab.pharm.uoa.gr/

Το εργαστήριο της φαρμακευτικής νανοτεχνολογίας δραστηριοποιείται ερευνητικά και διδακτικά από το 1997, και τα μέλη του, αναπτύσσουν και αξιολογούν νανοφορείς υψηλής τεχνολογίας για την μεταφορά και παράδοση φαρμακομορίων σε ιστούς-στόχους, για την θεραπεία διαφόρων νόσων.

Η καινοτομία της έρευνας αφορά τόσο στη βασική όσο και στην εφαρμοσμένη, ενώ υπάρχουν δεκάδες συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μέσω Εθνικών και Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων, αλλά και με την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Το εργαστήριο Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας αποτελεί νησίδα επιστημονικής αριστείας, με μεγάλη παραγωγικότητα τόσο στην έρευνα όσο και στην εκπαίδευση των φοιτητών. Τα μέλη του εργαστηρίου βραβεύονται για τις δραστηριότητες τους σε Εθνικά και Διεθνή συνέδρια, ενώ πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχουν απονεμηθεί, λόγω της πρωτοτυπίας της έρευνας του εργαστηρίου, κυρίως στην αντικαρκινική θεραπεία.

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ

 «“ΕΞΥΠΝΑ” ΒΙΟ-νανο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ»

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΙΟΥ 2018 ΖΑΠΠΕΙΟ ΩΡΑ 11.00-13.00

Το σεμινάριο, έχει ως στόχο να παρουσιάσει τις νέες και καινοτόμες εξελίξεις στον χώρο της θεραπευτικής και ειδικά της φαρμακοθεραπείας. Η νανοτεχνολογία είναι ένα αναδυόμενο επιστημονικά πεδίο ειδικά στο χώρο των φαρμακευτικών και θεραπευτικών προϊόντων και ήδη κυκλοφορούν στην αγορά δεκάδες φαρμακευτικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Θα αναφερθούν και θα συζητηθούν τα έξυπνα φάρμακα -τα καινοτόμα εμβόλια- τα φαρμακευτικά προϊόντα νανοτεχνολογίας στην αγορά και η εμπειρία από την εφαρμογή τους στην κλινική πράξη.

Συντονιστής: Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος, Καθηγητής Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Σχολής Επιστημών Υγείας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείς (ΕΦΕ)

Επικοινωνία: Κωνσταντίνος Δεμέτζος
Τομέας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας
Τμήμα Φαρμακευτικής
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου 15 771
Αθήνα
Τηλ: 210 727-4596 Fax: 210 727-4596
E-mail: demetzos[at]pharm.uoa[dot]gr